Jersey Gardens & Zac Posen..

är lite av vad min helg har bestått av. I fredags kväll så var det avskedsfest för Dong Min på en koreansk restaurang ganska nära skolan. Det finns inga skyltar till restaurangen så man går bara dit om man vet om den innan, maten var kalas god och deras Happy Hour bestod av valfri maträtt + vin, öl eller en drink för 12 dollar haha HELT OK! Jag startade med en Appletini som var vansinnigt god:)
Jag gick dit med Silje, Kai och Jana. Kai är en tysk kille som går i min klass och Jana är hans flickvän. Otroligt trevliga människor som jag redan bjudit in till Sverige!


Silje, Jana & Kai.


Jag hade min nya klänning kvällen till ära:)

Kai, tysk som han är, älskar öl och till hans mat ingick en hink med 6 öl...

Överlycklig var ordet..

Här är Kai & en av de koreanska killarna.



I går var jag på Jersey Gardens Outlet i New Jersey, hela dagen. Gick hemifrån vid 10 och kom hem vid 8 så jag lörde en heldag. Man åker buss från Port Authority och den tog en dryg halvtimme så det var jättesmidigt! Jag var lite småtrött (sliten?) efter fredagen men efter en gigantisk kaffe på bussen så vaknade jag till och gjorde några inköp.


Supersköna gympisar som jag ska löpa gata upp och gata ner i:)


De här tänkte jag mest sitta i:)


Ett par nya Convisar blev det också, med svart rand i stället för röd det tyckte jag om!

Lite RedKen produkter, halsband och strumpor fick också följa med hem.

I morse hoppas jag & Silje upp klockan 6 för att ta oss till Target där Zac Posen släppte en kollektion i dag...kan ju tillägga att Target ligger i Brooklyn vilket ligger GANSKA långt från mitt hem. Men men vi tog oss dit iaf! Jag hittade en klänning som jag blev sugen på men min storlek var redan slut. Men jag gjorde lite andra inköp i stället, Silje fick stå för klädinköpen. Det ska komma en ny sändning om en vecka typ så vi ska dit igen då:) Galna är nog ordet som beskriver oss bäst haha. Efteråt gick jag en sväng till Svenska Kyrkan och drack kaffe och läste HD. Kändes som jag var hemma i skåne:)

Det har regnar HELA dagen i dag så nu tänkte jag sticka ner till gymmet och bränna lite kalorier innan det blir te & Keeping Up with the Kardashians. MYSKVÄLL får det bli! Inte alls mig emot. I morgon är det skola igen, AWESOME.

Mammas biljett är förresten bokad, den 11:e kommer hon och förgyller min vardag. Jag har redan en massa saker vi ska hitta på. Can't wait mammsi....

Hoppas alla har fått en bra helg, ni får gärna kommentera för det har ni blivit ALLDELES för dåliga på:)

Puss & Kram


Update

Ja vad har hänt sedan sist. Har inte riktigt hunnit med att uppdatera er men jag ska göra ett litet försök nu. Jag har varit på zoo i veckan, i onsdags närmare bestämt, i The Bronx. Skulle vara en utflykt med skolan men alla tog sig dit själva. Jag känner mig inte riktigt 100 % säker i Bronx...det är ju inte riktigt så att jag skulle kunna lura någon att jag är född där med mina lockar och blå ögon. Not working:) Men jag kom dit och hem ordentligt utan missöden...


Jag såg giraffer!


Och en påfågel som var ute på vift!

Det var inte det bästa av de zoo jag varit på men det var helt ok. Lite för mycket att gå utan att se några djur men men så är det. Det var mysigt med en liten utflykt iaf!

I går var jag nere i Soho efter skolan och tittade lite, det kom några riktiga stört skurar men annars är vädret riktigt bra. Köpte en jättefin bok i går och sedan var jag och handlade mat. Ska ta mig i väg till Jersey Gardens (outlet) i morgon tänkte jag så jag väntar med shoppingen tills dess:)

Silje o jag var ute på vandring en dag och hittade den här lilla söta kyrkan.


Det ser lite roligt ut när de har klämt in den mellan två vanliga hus men så ser det ofta ut här. Det finns inte så många stora ytor att ha dem på som det finns hemma!

I kväll ska jag gå ut och äta med ett litet gäng. En kille från Korea ska åka hem i morgon så det är hans avslutningsmiddag, har knappt aldrig träffat honom men jag får följa med ändå:)

Nu ska vi boka mammas flygbiljett också, jippie ska bli så mysigt när hon kommer! Mamma, jag och lilla koreanen i vårt rum haha spännande!

Hoppas ni har en trevlig fredagkväll, måste springa ner till gymmet innan middagen.

Puss & Kram


Min helg...

innebar lite svenskmöten! I lördags mötte jag upp en tjej som heter Theresia som ska vara här i 3-4 veckor. Började med en supergod frukost med bagel med Peanut butter & jelly MUMS!!

Jag var jättetrött efter fredagens bravader, sov inte så himla bra. Men vi gick i alla fall ganska mkt under dagen, ner till Soho och stannade till för lite apelsinjucie på Jamba Juice.

På kvällen åkte jag ner till Grand Central för lite kvällsmat sedan åkte jag hem och mös framför tvn:)

I söndags gick jag och Theresia på gudstjänst i Svenska Kyrkan som ligger på 5th Ave och 48 St. Det var jättemysigt, efteråt blev det svensk kaffe och en liten tugga på en KANELBULLE. De är tydligen riktigt kända här!
Vi satt även och pratade med en mamma och hennes dotter som är strandade, om allt går som det ska ska de få åka hem i dag tror jag det var!

Efteråt vandrade jag till Chelsea Market som ligger på 9th Ave och 16 St, det var en jäkla bit men väl där var det värt det. Chelsea Market är lite som en saluhall med en massa små butiker i, både restauranger och små gourmetaffärer.


Här är en av dem!
Efteråt åkte jag hem till Upper East Side och gick till en liten Diner och åt moussaka! Kvällen ägnade jag åt tvätt..ja roligare kan man ha men det måste ju göras när inte mamma är med hihi.

I går var jag ute och åt lunch med Silje efter skolan, i Koreatown som ligger precis vid skolan.


Currysoppa och kyckling och ris och hela kittet!

Sedan gick vi ner till Union Square för att kolla på Forever 21 sedan gick jag hela vägen upp till Rockefeller Center och tittade i Anthropologie som blivit min nya FAVVO butik. Här är förresten en bild på min lilla roomie.


Här ser ni lite av vårt rum men jag ska fixa lite mer bilder.

Nu måste jag springa till skolan! Se om det är lika sjukt mkt folk på tunnelbanan i dag! Efter skolan blir det Soho i dag:)

Hur var er helg?
PUSS


...friday Im in love...

vilken kväll vi hade i går:) Men först till aktiviteterna på dagen. Vi hade gruppaktivitet igen med den andra klassen. Vi blev uppdelade i fem olika gruppen som skulle hitta på en fiktitv immigrant som ville ha ett 2 år lång visum i USA och så skulle vi hitta på allting runt detta och varför den ville ha det och vad den jobbade med etc ja ni fattar. Jag var i grupp med Kai och Youna och vi skapade en "Superman" haha en tysk 30 årig man som arbetar på Ernst & Young och som fick chansen till ett utbytesprogram med deras kontor i New York. Sedan skulle alla presentera detta för den andra klassen och de skulle välja vem som fick visumet för det fanns bara ett.
VI VANN!!!!!!!!!!!!!
Ganska nöjda med oss själva efter den segern:)
Sedan tog vi klassfoto för Linda, Felix, Cordula och Youna ska åka hem..:(


Lunch intogs med Cordula och Silje, vi bestämde oss för en liten middag på kvällen.
Jag fick äntligen dricka detta..

Drack det förra året under min Canada turné, kanon gott och jag bjöd tjejerna på det innan vi gick ut. Silja hade varit och ätit på en Thai restaurang i Chelsea/Meatpacking district innan så vi skulle ta oss dit. Vi tog bara med ett paraply för det regnade inte när vi gick....men det började under vår tunnelbanefärd. Så när vi kom upp från tunnelbanan så tilltog bara regnet hela tiden och vi insåg också snabbt att det var ganska långt till restaurangen så till slut så skulle vi ta en taxi. Så jag fick göra en sådan där äkte New York-grej och vinka in en taxi hihi fick en direkt och han tog oss nästa ända fram till restaurangen, det var en liten knepig adress så vi fick springa lite i regnet iaf. Våra frisyrer såg inte riktigt ut som när vi gick hemifrån men men vad gör man...
Det var fullpackat när vi kom till stället som heter SEA, så vi började med en mojito i baren:)


Här har vi precis fått in våra riktigt goda mat. Skaldjur med jasminris och massa grönsaker och grejsimojs:)
Mojiton var förövrigt kanon!

Till efterrätt så beställde vi en Chokladfondue men eftersom de hade Creme Brulée som är min favorit över allt annat så beställde vi en sådan också...




Jag tror inte ens jag behöver förklara hur gott detta var och billigt också...det gillar vi!


Och ett och annat glas vin bjöd också kvällen på! Här är jag & Cordula.


Silje njöt av efterrätten haha.


C också!

Vi hade verkligen en kanon kväll det var så himla skoj! Trots regnet. Tror allt att Dumle & Bea ska få följa med hit, you're gonna love it! Nu ska jag ner till Empire State och möta upp en svensk tjej och så blir det frukost. Senare i dag så kommer Sofias kusin Anna in från New Haven så jag ska träffa henne och hennes kompis också.

Cordula skulle egentligen åka hem i morgon men så verkar det ju inte bli så hoppas hon stannar ett tag:)
Blir ev en middag till i kväll.

Trevlig lördag kväll nu på er!
PUSS


Bleecker Street & Cascabel

I går i skolan hade vi en gruppaktivitet med en annan klass, det var väldigt intressant för det skulle gå ut på en paneldiskussion. Vi låtsades att den gruppen var en restaurang och vi i vår klass var investerare i den restaurangen. Restaurangen gick inte så bra så vi var tvungen att skära ner på deras budget. Det fanns fem olika avdelningar och bara en kunde få ha kvar eller höja sin budget och de andra fyra skulle få en mindre budget.

Vi grillade dem med frågor som de inte riktigt var beredda på och vi var riktigt på tårna haha de blev lite överraskade att vi var så "tävlingsinriktade" men det var jättekul att grilla dem:)

Efter skolan åkte jag ner med Cordula, MJ & Julie till Bleecker Street, det är en ganska lång gata som går både i SOHO, Greenwich Village och West Village. Greenwich är verkligen mitt favoritområde här, det är helt fantastiskt och så himla annorlunda mot andra delar. Målet var Marc Jacbos butiken och Magnolian Bakery:)


Vi träffade på det här ekipaget på vägen och jag ville klappa lite så vi tog en liten bild också. Det är Cordula från Österrike som är med mig på den här bilden. Vädret var HELT underbart!


De koreanska tjejerna var inte riktigt vana vid hästar. MJ blev livrädd när den försökte hälsa på henne:)

Vi spenderade en liten stund inne på den lilla Marc Jacobs butiken och sedan sprang vi rakt på Magnolian, där hade vi tur för det var ingen kö när vi kom men så fort vi ställt oss i kön så var kön ut och runt hörnet. Jag vet inte riktigt vart alla människor kom ifrån men tur hade vi iaf!



Julie köpte ett helt knippe, hon tyckte dock att de var lite för söta, "It feels lika I'm only eating sugar" haha ja det är ju ganska nära sanningen. Men hon skulle ge de resterande fem till sin pojkvän för han var tydligen tjock men väldigt gullig:) Julie är riktigt rolig, hon har tyvärr bytt till en annan klass men hon gillar inte den så mycket så hon ska försöka komma tillbaka till oss:)


Vi andra vad GANSKA nöjda med våra cupcakes!

På kvällen gick jag till en mexikansk restaurang som jag läst om på den där bloggen som jag nämnt innan, den heter Cascabel och ligger mellan 80st och 81 street och på 2nd Avenue. Jag gick hela 2nd avenue ner dit och det fanns hur många restauranger sm helst som såg jättemysiga ut så dit ska jag dra med Bea & Dumle för en liten Happy hour kanske:)
Jag åt kyckling tacos med guacamole och det var väldigt smarrigt, de hade öppna fönster ut (helstora från gilv till tak) så jag satt i ett av dem och åt och tittade på alla människor. Även nu hade jag tur för den var inte så mycket folk när jag kom men det fylldes sedan upp kanonsnabbt! Jag drar väl folk HAHA.

Nu ska jag snart sticka till skolan. Ska göra någon gruppaktivitet med samma klass i dag och sedan ska en annan klass ha "bake sale" och pengarna går till välgörenhet så vi skulle titta in där också. Sedan får vi se vad fredagen bjuder på, funderar på Museum of Modern Art, de har gratis inträde på fredag eftermiddagar=perfekt!!

Vad ska ni göra i helgen??

Puss & Kram


I dag tog jag med de här grabbarna....



...hit...


...och kollade in det här...

...och små knattar också....


Ska jag vara ärlig så har jag inte riktigt fattat grejen med Central Park innan, antagligen för att jag är van vid gräs och träd kanske, men i dag blev jag lite småförälskad faktiskt. Där de här barnen spelade baseball så var det ett jättestort grön område där en massa folk satt och solade och tittade på sina barn när de spelade. Det var inte alls lika varmt som förra veckan men jag tog chansen att äta lite glass i solen. Testade en ny sort, Creme Brulé, och det vore synd och skam att säga annat än att det var jätte jätte gott!

Natta undrade lite vad vi gör i skolan...och ja vad gör vi. Den här veckan är ämnet "immigration" och vi har fått lite nytt folk i klassen vilket är bra för det är tre stycken som lämnar efter den här veckan. Vi har läst artiklar om Afrikaner i The Bronx och så fick hälften av klassen läsa en annan artikel om folk i Algeriet och så fick vi förklara de olika för varandra sedan. Sedan har vi även läst om "If-claws" och hur man delar upp dem i present real, present unreal etc. Så det är ganska mycket grammatik också vilket verkligen är nyttigt!
Det är jättekul och utmanande, vilket var en positiv överraskning för jag trodde att nivån skulle vara lägre men som sagt så är det KANON.

I läxa tills i morgon fick vi att skriva ner 10 stycken sterotyper om vad som helst och sedan så skulle vi skriva ett brev hem och låtsas att vi hade emigrerat till vårt eget land (Sverige då i mitt fall) och så skulle vi hitta på lite grejer som fanns där etc. Så ska vi läsa varandras i morgon, det ska bli mycket intressant!

Just nu är det "The Notebook" på tv så jag tittar lite på den. Sedan har jag en yrande korean här för hon ska försöka tvätta men det går sådär. Hon ler mest och säger "yes" vilket kan vara skönt ibland haha.

Okidoki, i morgon är det väl dax för HV tror jag va? Spännande att se hur det går, vi hoppas ju på det bästa!

Puss & kram


Jag skulle ju bara ha en handduk & ett paket flingor....


...men då har jag ju åkt till fel land:) Herregud vad det finns mycket att välja på! Efter skolan i går så gick jag bara lite på måfå längst 6th avenue, det är så himla häftigt med den här staden att man kan gå och gå och gå och man hittar hela tiden nya saker. Det är en mäktig känsla. Extra kul är det att folk har börjat fråga mig om vägen, jag måste se lite "New Yorkig" ut..haha. Jag gick runt i nästan tre timmar i går, och då hann jag faktiskt inte så många kvarter. Det ÄR en stor stad!

Jag var nere på gymmet en sväng innan jag började vandra igen, skulle möta upp Anna etc för middag. Jag bor på 97 street och vi skulle äta på 51 street så jag började gå runt halv 7, efter typ 1 timma och en kvart så hade jag kommit till 69 street så då fick jag hoppa på tunnelbanan istället annars hade jag inte hunnit. Så motion får jag ju i alla fall!

I dag har jag varit lite yr som jag blir ibland så jag har inte gått så mycket (stolt över mig själv). Nu har de satt på AC:n på skolan den var inte på förra veckan när det var så varmt. Saken är bara att nu är det inte så varmt länge så det är ju SVIN kallt inomhus. Jag fick åka hem och dricka en varm kopp te i dag efter skolan för jag var kall ända in i själen...MEN jag har köpt mitt älskade Tazo Tea Wild Sweet Orange så det gjorde jag med nöje.

Åkte ner en sväng till Century 21, ett outlet som ligger vid Ground Zero  (där World Trade Center stod). Det var som vanligt tokigt mycket folk men jag hade inget tid att passa så jag strosade runt lite bland alla galna shoppade. Då jag är en sucker för DKNY så var jag tvungen att handla lite. Jag köpte ett fodral till mitt pass och en adresslapp till min resväska. Nu kommer jag att vara topp kittad när jag reser:)




Fint va??

Nu ska jag titta lite på "Halv åtta hos mig" och sedan ska jag sova så jag är pigg i skolan i morgon:)

Puss o kram



Brooklyn bridge

Söndagen spenderades till fots som många av de andra dagarna! Jag mötte A & M vid deras hotell vid 10 och sedan började vi vandrungen. Målet var först Brooklyn Bridge och sedan Brooklyn Flea Market. 5 timmar senare hade vi fortfarande inte kommit fram...men bron var fantastisk!!!


Det fläktade skönt på bron, jag hade tagit på mig alldeles för mycket kläder. Lördagen var lite kylig så jag var förberedd på ännu en dag med jacka...


Utsikten är helt underbar!!

När vi väl var över på Brooklyn sidan så började vi leta efter loppmarknaden. Vi visste adressen men kunde inte riktigt hitta den på kartan, min energinivå var nere under marknivå ungefär för klockan var över 2 och vi hade fortfarande inte ätit lunch och vi VET ju hur Johanna blir då..även om jag skärpte till mig lite:)

En tunnelbanefärd senare så var vi framme på marknaden men då kom vi fram till att det inte var något för oss haha, men vi fick en skön promenad.

Vi åkte över till Manhattan igen i stället. Anna & Mathias hoppade av vid Chinatown för en liten tur och "lunch" där medan jag åkte upp till Grand Central igen och sprang och åt på Chipotle. Har bara ätit där tre gånger på en vecka nu, men det är så GOTT!!! Kvällen spenderade jag nere i biblioteket här på residenset, jag tittade på Lyxfällan, vilka idioter det finns konstaterade jag ÄNNU en gång..herregud.

Jag har ju fått frågor om shoppingen, har väl inte riktigt kommit i gång med det men en liten klänning blev det i går iaf!



I helgen har skolan en tur till Woodbury Common Outlet men jag funderar på att åka dit med mamma när hon kommer och i stället åka till Jersey Garden i New Jersey. Felix i klassen sa att man kan ta en buss från Port Authority så det verkar smidigt. Vi får se hur det blir!!

Nu är jag hemma från skolan, har varit ute och gått i det fina vädret efter skolan. Det är en fantastisk dag ute. Nu ska jag sticka ner till gymmet en sväng innan jag ska äta middag med A & M samt Mathias arbetskamrat och hennes faster på Ellen's Stardust Diner, det är som Wallmans salonger där servitriserna och servitörerna sjunger när de serverar. Så är det äkta amerikansk mat = hamburgare och milkshakes:)

Okidoki. Over and out för nu. Vad händer hemma????

PUSS


United Nations & cupcakes!

Lördagen startade med ett besök på FN's högkvarter. Jag mötte upp Anna & Mathias på Grand Central Terminal, en gammal gammal terminal som är jättefin den är belägen på 42nd street.

Från 1800 talet någon gång. Vi gick österut på 42 nd street och hamnade då vid FN's högkvarter, först tänkte vi inte gå in utan roade oss med att ta bilder utanför men det visade sig vara gratis att gå in och titta på då gjorde vi slag i saken och gick in.


Jag försökte göra en liten käck pose framför FN bollen som vi valde att kalla den:)

Den här symbolen, pistolen med knut på, kanske är mer känd. Där passade vi också på att ta en bild.

Här fick Mathias vara i centrum med sina två tjejer för helgen!
Inne i FN byggnaden så var det en utställning om Malaria och dess offer vilket var väldigt intressant. Känns som att sådana saker kommer mycket i skymundan hos oss!
Dagen innan hade vi köpt lite vykort som vi tänkte skicka. Anna ville ha bevis på att vi verkligen skickat dem, så Natta du kommer få ditt älskade vykort:)


De fick FN frimärke på sig, så de är värdefulla!

Efter detta gav vi oss ut på jakt efter lite fika. Jag ville gärna fira att jag varit här en vecka, helt själv och tycker att jag klarar mig riktigt bra. Så det fick blir en riktig ordentlig fika med två stora cupcakes. Vi åt knappt inget mer på hela dagen, men med tanke på kalorimängden i dem så hade vi nog inga kvar att äta heller haha! Mer det var det värt...

Vi hann även med ett besök på New York Public Library och Bloomingdales. Min energi tog helt slut när vi var på Bloomingdales så efter det så tog jag tunnelbanan hem och tog mig en liten "nap". Vid 8 tiden på kvällen fick jag en rumskompis. Hon heter Ellis och kommer från Korea, ja hon heter något annat men det engelska namnet är Ellis. Hon kan typ 20 ord engelska så vi konverserar mycket med kroppsspråk. Jag fattar inte hur hon vågar åka hit helt själv med så lite engelska kunskaper men hon kommer säkert lära sig fort. Vänta 5 veckor så kanske jag får veta hur gammal hon är haha!

Okidoki, ni sover som allra bäst hemma nu. Jag ska gå och diska lite innan jag hoppar i bingen. I morgon är det skola igen, ska bli jättekul!!!! :)

Puss & hej


The Met etc.

Gårdagens lektion blev alltså på museum. Vår Buddist avdelning så helt sjukt stor!! Eftersom vi hade gjort research i sammanlagt en halvtimme så var det ganska svårt att komma på något att säga om detta stora stora område. Som tur var är Julie buddist så hon fick fylla ut med det hon kunde:)
Felix och jag höll på att dö av hunger innan vi till slut fick sluta för dagen. Det var ganska mycket folk på museet och väldigt högljudt (för att vara ett museum). Men som vi sa, nu har vi sett detta och vi behöver inte göra det igen haha.


Här är klassen utanför The Met. Längst fram är Egor, vår lärare!

Ursäkta gympaskorna men jag går typ hela tiden och mina fötter gör ont:)

Efter skolan åkte jag ner till Union Square en liten sväng, jag har aldrig varit där innan. Där var jag inne i en mataffär som heter Trader Joe´s skulle köpa lite frukt tänkte jag men jag skojar inte om jag säger att det 50 personer i kö. Hela affären var typ en kö. Så jag lade tillbaka mina bananer och smet ut vid ingången igen. Så Whole Foods fick ett besök istället, där inne kan jag gå hur länge som helst och bara titta på alla miljontals produkter som de har. Jag hann även med ett träningspass innan jag mötte upp Mathias & Anna som kom upp till Upper East Side för lite middag. Vi gick till en liten italiensk restaurang som jag hade läst om på nätet. Jag fick in världens största kycklingfilé med gorgonzola sås smakigt som bara den! Vi gick en liten sväng efter maten så att den fick smälta ner lite för det var riktigt amerikanska portioner kan jag lova. Fick tom med mig en liten matlåda hem:)


Här är AnnaOttomanellis som restaurangen hette.

Sedan följde de mig upp till mitt rum innan de tog tunnelbanan ner till Midtown igen.

Nu ska jag ner till gymmet en sväng innan jag ska möta upp paret för middag igen:)

Hoppas ni haft en bra lördagkväll eller har några är nog fortfarande vakna. I morgon spelar Rögle ödesmatch, får se hur detta slutar...

Puss & Kram


It has a certain je ne sais quoi....

Hade HUR trevligt som helst med Anna & Mattias i går:) Mötte upp dem efter skolan och sedan vandrade vi typ Midtown runt. Vi gick och gick och gick och gick haha, det var kanon väder så vi gick upp till Central park och tog en kaffe i solen. Där satt vi en stund och småpratade och bara njöt av alla intryck. Man kan ju typ ägna en hel dag åt att titta på folk här!

Jag och en kille i klassen, Felix, tog kort från klassrummet i går. Varning för svindel...


Detta är rakt nedanför vårt klassrum.


Det är ganska fräckt att titta ut över det här varje dag:)


Central Park!

På kvällen var vi ute och åt på en restaurang i Chelsea som vi mest sprang på av en slump. Åt en riktigt bra trerätters till vrakpris...perfekt! Jag ville inte vara ute alltför sent eftersom jag måste åka tunnelbana hem själv och sedan gå från tunnelbanan. Anna & Mattias följde mig till tunnelbanan och på stationen efter jag hade gått på så kom det på en kille som bor på mitt boende och bor på min skola. Han började också i måndags så vi pratade lite då. Det var lite roligt att sitta på tunnelbanan här och träffa någon man känner. Så vi hade sällskap hem så jag kom hem ordentligt!

I dag ska vi som sagt till The Met med klassen, vi är uppdelade i grupper som ska prata om olika saker på museet. Min grupp som består av mig själv, Doris (40 årig engelska lärare från Berlin) & Julie (buddist från Korea). Vi ska guida runt de andra på Buddist avdelningen, det ska bli väldigt spännande att se hur det går. Ska möta upp Anna & Mattias efter lunch igen och se vad vi hittar på.

Trevlig fredag kväll allihopa!

Gobben.....nu gäller det verkligen för Rögle. Du får hålla alla tummar och tår nu!

Puss & Kram


Soho!

I går hängde jag lite med några andra från skolan. Jag åt lunch med Sabrina & Paola från Italien, riktigt sköna tjejer som ska vara här i tre veckor. Vi diskuterade skillnader mellan Usa och Europa, Sverige vs Italien det var riktigt skoj. Efter det så stack jag ner en snabbis till Macy´s, det var dock tok mycket folk där, de har tydligen någon "Flower festival" eller nåt. Det var jättefint där inne, såg ut så här....





Jättefint, som groteskt mycket folk! I Midtown är det oftast så mycket foolk så man blir helt yr...

Kanske beror på att det var typ 28 grader u går:) Helt klarblå himmel, i går slog tydligen något slags rekord det brukar aldrig vara såhär varmt i april. I dag ska det också blir fint men sedan ska det kylas av lite. Eller ja det ska väl bli normalt igen haha.

Efter detta lilla besök så mötte jag upp Linda en tysk tjej som går i min klass. Vi pratade lite innan skolan började i dag och hon var också här själv. Hon kom för två veckor sedan så jag frågade om hon hade varit i Soho och en massa andra saker men hon verkade knappt ha sett något så vi bestämde oss för att åka ner till Soho efter skolan. Vi hade jättetrevligt, det var kul att gå runt med någon annan även om vi inte direkt känner varandra:)
Måste införskaffa ett par flip flops för mina fötter har skoskav lite överallt. Tog en liten tur till gymmet som vi har här i huset, lite senare på kvällen, det var väldigt fräscht med en hel del maskiner och GANSKA många fler löpband än Friskis haha! Pluspoäng för det.

Går i skolan till 11.30 i dag, i morgon ska vi förresten till Metropolitan Museum of Art ( The Met), efter det så ska jag träffa Anna & Mattias can't wait:)

Heja HV förresten, jobba på tjejer sälj som aldrig förr!

PUSS
  


In New York conrete jungle where dreams are made of...

God morgon god morgon nu är jag laddad för ännu en dag i skolan och med att springa runt på stan:)

I går så träffade jag min klass för första gången, vi var tio stycken tror jag. Vår lärare, Egor, var döskön. Veckans ämne som vi diskuterar är "konst" och vad det innebär för oss, hur intresserade vi är etc. Så delades vi upp i grupper för att prata om det här. I min grupp hamnade Julie från Korea (hon heter inte Julie egentligen men hon säger att hennes andra namn är för svårt att uttala) Och Doris från Tyskland. Doris var ca 40 och var bara här på semester så det var hennes sista vecka. Julie kommer jag inte riktigt i håg. Som sagt har jag lite svårt att höra vad asiaterna säger. På fredag ska vi på någon slags utflykt med klassen, med då konst som ämne, spännande:)

Jag gick till ett sushi ställe för lunch i går har läst om det i bloggen www.ettannatnewyork.blogspot.com det var ett litet hål i väggen men väldigt god sushi. Nu har jag ju dock kommit på en gång på alla att jag INTE blir mätt haha. Jag var ju typ hungrig när jag kom hem igen....hmm får nog lära mig köpa fler bitar eller något:)

På eftermiddagen snörade jag på mig gympaskorna för att gå på en liten sightseeing, har fixat ett månadskort på tunnelbanan så jag kan åka hur mkt som helst vilket är perfekt. Åkte ner till Grand Central Station och sedan gick jag norr ut på 5th avenue, mest för att titta på folk. Gick in i några butiker på vägen och det fick följa med en liten topp från Zara. Just nu är det tok mycket folk utanför abercrombie affären på 5th Avenue, det är kö IN. Jag fattar inte riktigt grejer, visst det är snygga men relativt dyra "myskläder" men tydligen är det värt att köa för...


Iofs så står det killar innanför entréen som ibland har bar överkropp....det är ju DÄRFÖR det är kö. Ska nog gå dit i dag igen tror jag!


Trump Tower! Mamma och jag var inne där förra året och allt är typ guld, riktigt snyggt (och säkert billigt:)

Problemet här är ju inte att man inte har något att göra utan mer att det är så svårt att välja vad man ska göra...lyxproblem kanske.

I morgon kommer Anna & Mattias hit, ååååhhh vad skoj. Då ska vi köra guidning och allmänt mys. En liten vinlunch hoppas jag på haha.

Efter min lilla tur så gick jag till bokaffären Barnes & Noble som ligger ganska nära där jag bor, de har ett underbart koncept som innebär att Starbucks finns i deras affärer och man kan då sätta dig ner där och ta med sig hur många tidningar eller böcker man vill (nya från affären) och sitta där och läsa. PERFEKT ju, så jag plöjde genom Elle, Cosmo & Marie Claire över en kopp kaffe och en rostad bagel. Känner på mig att jag kommer hänga där en del!

TP, jag pratade med sara innan jag åkte och vårt lag till volleybollen fick ytterligare en deltagare. Någon måste ju som sagt komma sist!

Natta, har du sålt någon lya än??

Tänkte låta er se mitt lilla rum senare, måste bara fixa till det lite här först.
Later, Puss


Första dagen i skolan

Den gick bra, jag märkte ju att man inte gått i skolan på några år haha det var lite svårt att sitta still och lyssna så mycket!

Inga andra svenskar var där men en liten norrman fanns, det är så roligt för jag såg honom direkt när jag gick in och tänkte att han borde vara skandinav (det var hans och min blonda peruk som lyste upp stället:) det här introduktionen ägde rum på East Village skolan och i det området har jag inte rört mig något innan, det var fint och jag  lyckades hitta mitt favvo lunchställe när det var dags för det, Chipotle, fantastisk mexikansk mat. Tror ni måste få se det....


MMMMMM var gott det var:)

Vi gjorde ju även ett test då som jag nämnde innan, sedan blev vi indelade i grupper från nivå 1-6. Jag ska tydligen gå på 6:e nivån så i dag får jag träffa den klassen. Det ska bli roligt och se vad det är för folk där. Det är väldigt mycket asiater här precis som jag trodde.

Visst var packningen bra Bea?? Nu känner jag väl att jag har lite för lite med mig haha men jag får väl köpa lite!

Skolan ligger förresten inne i Empire State Building, det är lite småcoolt faktiskt. Jag har ju aldrig våga åka upp dit innan så jag var ganska nervös när vi ställde oss i hissen i går. Det hade ju varit lite pinsamt att få panik i hissen och börja stortjuta eller något...(har ju hänt innan haha). Men det gick bra fast jag fick lock i öronen, vi skulle ändå upp till 63:e våningen!

Det ska visst bli riktigt riktigt varmt i dag också så jag måste göra en djupdykning i min garderob nu och se vad som finns. Sedan ska jag springa till tunnelbanan och åka till la school.

HANNA, önskar du vore här!

Allt bra hemma mina vänner?
PUSS


While you´re in New York

Nu har jag sovit min första natt i mitt lilla rum, eller ja lilla hittills har jag fått ett dubbelrum själv eftersom det var det som Hanna & jag hade beställt.

Resan gick bra, det var väldans nimt med direktflyg från Kastrup. När vi landade på Newark så var det + 24 grader!! Vilken tur att jag bara hade jeans, ullkofta och sjal på mig haha. Jag har sett att det skulle vara bra väder men jag trodde nog ändå inte riktigt på så här pass varmt. Jag åkte buss in från flygplatsen, vi åkte nog säkert bara 2,5 mil eller något men det tar ju en otrolig tid, bilar och människor överallt. Jag håller mig till tunnelbanan och att gå till fots.

Jag har installerat mig på rummet, New York håller på att vakna upp utanför. Klockan 02.55 eller något så vaknade jag första gången och kände att nu är det nog minsann dax att gå upp men jag ångrade mig när jag såg vad klockan var... Men nu gick det inte mer så jag hoppade ur sängen i stället.

I går kväll så var det en lite rundvandring här på residencet tillsammans med några andra nya som ska plugga här. Hon som visade oss runt är en av kontaktpersonerna här, hon är asiat och ibland har jag väldigt svårt att förstå vad de säger när de pratar engelska. Hon bytte ut alla "f" mot "p" och alla "r" mot "l" så ni kan ju förstå hur "fitness room" lät HAHA!! Jag hade lite svårt att hålla mig för skratt då.


Ska kanske ta en tur förbi Times Square i dag och se om jag hittar den här killen igen:)

Klockan 9 ska jag vara på skolan idag för lite olika test för att se i vilken grupp man ska läsa. Så det ska bli spännande att se hur mycket grammatik man kommer i håg från skolan.

Snöar det hemma eller är det ett skämt?? Det var ju jätte bra väder när jag åkte. Jaja det skulle ju inte vara första gången som det blir ett bakslag.

Nu blir det frukost sedan ska jag nog skypa lite med mammsi innan jag drar till skolan.

PUSS


Packning på g!

Nu är det nära, väldigt nära.... Jag har precis lagt en sista hand på packningen så nu ska jag försöka spendera de fyra sista timmarna innan bussen går på något vettigt.


Jag tycker att jag har lyckats hålla nere packningen riktigt bra faktiskt. Något säger mig att jag kommer att handla något där så att jag behöver ju inte fylla upp allt utrymme nu!

Kvällen har spenderats med mina kära hos Nattis för en liten uppdate i allas liv och lite allmänt påskmys:) Det var precis lika trevligt som det brukar vara och den här gången fick vi även chansen att mysa lite med Ina som är hemma från Lund, detta gillar vi skarpt!

Klockan 03.35 går min buss från stationen och den tar mig direkt ner till Kastrup där mitt plan går runt 12 i morgon. Min kära Hanna som skulle åkt med mig på resan har brutit sin lilla fot och kan inte följa med...BUUUH. Usch det känns som ett skämt vilket det tyvärr inte är! Så nu blir det bara Johanna i New York utan Hanna Montana. Men jag brukar ju klara mig bra och det ska jag förhoppningsvis göra även den här gången, fast jag kommer antagligen blänga surt på den som sitter bredvid mig på planet och tänka att den där platsen skulle någon annan haft...

Dock så hoppas jag att Hanna kan komma och hälsa på mig när gipset är borta, alla håller tummarna!

Jag låter er veta när jag är på plats och hur allting går.

Glad påsk på er allihopa.

C ya!