Det går bra nu....

 
Jag vill inte skryta (eller kanske lite:) men det går väldigt bra här borta nu!!
På vårt Midterm i Fashion hade jag 98 %, på provet i Inköp hade jag 106 % (endast i USA kan man ha mer än 100 % haha), fått ett nytt Internship & blivit erbjuden ett annat:)
 
Det känns toppen, är dock inne i en intensiv plugg period nu, så det är fokus på det. Fast till kvällen måste vi ju ändå ta oss ut och titta lite på stan, är ju i NY för sjutton. Det går inte bara sitta inne:)
 
Tog en tur till gymmet i förmiddags för att hitta lite ny energi till att plugga!! Funkar varje gång!

We're like diamonds in the sky...

söndag...igen. Time flies som de säger, herregud en hel vecka till har gått. I dag har jag suttit på Starbucks i Soho och pluggat lite och pratat lite på Skype med Dumle samt mammi & pappi.
Är så glad att det går så bra för Dumles Tyringe, det är han så värd men tanke på hur han kämpar. Jag är stolt lillasyster!!! Håller alla tummar på att det fortsatta kvalet går lika bra:)
Under veckan har jag haft Midterm i min Fashion kurs, det gick oväntat bra vilket jag glädjer mig mycket över. Veckan innebar också ett prov i Inköpskursen vilket jag också tror gick bra, men det får vi veta nästa vecka. I morgon är det Presidents Day (de gillar helgdagar här, alla som kan firas ska firas) så vi är lediga. Då ska jag börja skriva mer på en uppsats, ett arbete i Inköp samt en Marknadsplan. Så det blir fullt ös!
 
I går var vi på brunch på Essex på Lower East Side, det var jag, Sara, Hanna, Elin & en Hanna till. En väldigt trevlig tillställning med massa mimosas, skratt och god mat. Vi gick efter detta hem till Hanna & Elin och fortsatte lördagen med vin & mer tjat. Kvällen avslutades på några olika barer!
Nu blir det lite mer plugg och en tidig kväll, lite trött tjej här.
PUSS
 

Spring is in the air.....

 
Jag promenerade upp till skolan i morse, i ett underbart väder. Solen sken & bilarna tutade, precis som det ska vara!! :) Vi längtar så mycket efter våren här borta, när vi kan sitta i Central Park eller vid Hudson River och mysa. Det ser ut att bli bra väder hela veckan faktiskt, så vi njuter för fullt!
 
Helgen spenderades som vanligt i goda vänners lag, efter lite träning så startadevi lördagen med en brunch på The Sunburnt Cow i East Village. Unlimited drinks & mat för $ 25:) Efter detta tog Sara och jag en promenad hem och efter några drinkar så går shoppingen helt enkelt ännu enklare (det var ju inte direkt svårt innan....) så det blev en trevlig liten väska;
 
Jag har tittat på den innan, så inköpen var helt enligt budget!
Efter ett snabbt stopp hemma, så gick vi till The Meatball Shop på Greenwich Ave och åt en alldeles utsökt middag.
 
Sedan åkte vi hem till Hanna & Elin, och mötte upp brunchgänget igen. Det spelades kort & dracks vin, innan vi tog oss till Lower East Side där vi avslutade kvällen på Piano.
Nu kom jag precis hem från skolan, ska sitta med lite plugg innan det blir kvällspromenad i det sköna vädret!!
Puss

Oj glömde den här....


Bilder från gårdagen

Här kommer ett litet bildregn från gårdagen på Indochine....
 
 
 

Fashion Week is here!!!!!

God morgon vänner!
Nu har ju då Fashion Week startat, vi började med the Daily's 10th anniversary Dinner på restaurangen Indochine, när Astor Place.
Tanken var att jag skulle sitta och jobba med Pinterest, men internet uppkopplingen var galet dålig så jag fick springa runt med Jasmine (en annan intern) och ta bilder. Heidi Klum kom, hon var "hedersgäst" så vi fotade henne lite samt andra mer eller mindre kända människor.
Jag tänkte att jag skulle åkt hem och fortsatt med Pinterest, men när man får mat & dricka och får mingla lite så tänkte jag att det där andra kan jag göra sen:)
 
Maten var fantastiskt god, så också desserterna som vi fick. Men som sagt arbetet skulle ju göras någon gång, så jag satt uppe till 3 i natt och fixade, men blev inte klar så jag fick göra det sista i morse. Men det var det värt, sova kan man göra senare har blivit lite av vårt motto här. Man måste ta vara på alla chanser!
 
En av chefern på Daily's fru visade sig vara från Sverige. Så hon kom fram till mig i går och frågade om jag också var svensk, så pratade vi lite och ville att vi skulle ta ett glas vin en dag. Det är väldigt lätt att träffa nya människor här:) Det gillas!
 
Nu ska jag fixa mig lite, i kväll är det coctailparty och innan dess så ska jag till kontoret!
 
Tjingo Lingo!
 
 

There is a first time for everything!

Idag var det min första dag på Daily Front Row, vilket var spännande. Jag var med min handledare Ashley, som har hand om Social Media och andra liknande uppgifter. Hon visade mig hur man uppdaterar på Google + och Pinterest, för det har jag inte jobbat med innan.
Jag fick även i uppgift "to transcribe", hmm tänkte jag...vad är detta. Så jag fick lyssna på en intervju som Ashley spelat in på sin iPhone. Så skulle jag skriva ner hela samtalet, vilket utspelade sig i en fabrik så det var en hel del störningar. Jaha, sagt & gjort. Samtalet var på 20 minuter, så det var ju ganska mkt samt att det handlade om hur man bygger upp en sko vilket innehåller en hel del termer som kan vara halvkluriga att stava.
Men det gick bra, Ashley kunde använda det till att göra en artikel om iaf, som finns på här;
http://www.fashionweekdaily.com/chic-report/article/inside-the-modern-vice-shoe-factory-with-jensen-adoni
Så det var ju bra!
 
Kom hem ganska sent, och sprang bara ut och handlade lite matvaror som jag sedan slängde ihop till en liten gryta (om man nu kan kalla det för det). Det blir inte jätte avancerad matlagning här vilket jag saknar lite, men det tar jag igen sen!
 
Gårdagen måste jag ju också skriva ett ord om, Sara och jag tog oss en liten bit hemifrån till en liten taverna för att se Super Bowl. Det var ungefär vad vi pallade med i går efter en internsiv helg.Lördagkvällen inleddes med inflyttningsfest hos Jonas och Oskar på Upper West Side och fortsatte här nere i Meatpacking District.
 
På tavernan delade vi på en galet stor och god dessert och gick sedan hem och lade oss. Det bästa med Super Bowl var helt klart Beyonce förresten:)
 
Puss & god natt!
 

God morgon vänner!

 
Den här veckan har gått så galet fort! Man hänger inte med riktigt.
 
I går kväll mötte jag upp Sara för en liten Happy Hour, på vinbaren Aroma. Provade viner & åt antipasti, där hade jag tänkt att kvällen skulle sluta..men det gjorde den ju inte. Vi åkte ut till Adam, Johanna & Josefine i Williamsburg och drack lite mer vin samt åt gottiga köttbullar.
Vi hann även med några barer, innan vi drog tillbaka till Manhattan igen.
 
De var jätteskönt väder på dagen i går, så jag promenade i flera timmar efter skolan och bara njöt. Vandrade genom område för område och bara tittade.
Tog mig också en tur in på Zara, och fick med mig ett par skor som jag tyckte var lite käcka:)
 
Nu väntar jag på våren!! Det ska bli kallt igen i helgen.
Just nu ser det ut såhär hos mig; sitter och äter lite frukost samt kikar runt på nätet. Har ett spännande möte vid lunch i dag som jag måste förbereda mig inför:)
 
Trevlig helg!!