Almost goodbye..

jaha nu har det helt plötsligt snart gått åtta veckor och det är dax att styra kosan tillbaka till Lekeryd. Jag har hittat på så himla mycket det sista så jag har inte riktigt haft tid att blogga. Förra torsdagen var lätt den roligaste kvällen här. Jag, SIlje & hennes norska kompis Anita sprang på en kille och bev inbjudna till en komedishow och där inne träffade vi en annan skit skön kille, Marc, som vi hängde med resten av kvällen runt på hur många olika ställen som helst. Vi drack tequila med apelsin & kanel i stället för salt & citron, MUMS jag som inte ens gillar tequila. Vi träffade på en bartender som var norsk ättling och vi lovade att skicka honom Turisk Peppar för det gillade han väldigt mycket. Vi var också VÄLDIGT nära att sjunga Mamma Mia på en kareokebar men vi ångrade oss i sista stund...PUH skönt att man ändå hade lite vett efter den där tequilan:)

Vi var hemma runt  halv 4 tror jag och sedan upp till skolan dagen efter, det var halvtungt men väl värt det! Har även hunnit med att träffa Sandra som jag jobbade med på Rögle. Hon var här med en kompis så vi åt middag förra helgen. Nu har jag precis kommit hem från en annan komedishow. Det var bara elever från skolan där, det var en bra show, förutom att vi i min klass var de enda som fattade skämten!

Jag har nästan packat klart allting nu, spontanhandlade ytterligare ett par skor i dag. Är uppe i 6 par nu så jag tror inte att jag ska gå in i några fler skoaffärer innan jag åker haha. I morgon kväll ska vi ha avslutningsmiddag med klassen, det ser jag fram emot. Jag ska äta Creme Bruleé, smaskens. På lördag går flyget hem vid halv 6 min tid och på söndag ska jag vara hemma klockan 2 med tåget.

Jag har haft en fantastisk, underbar & oförglömlig tid här. Det har till och med varit bättre än jag hade tänkt mig vilket är fantastiskt. Men jag ser också fram emot att komma hem, har en tjejkväll i skåne inplanerad som jag längtar till som bara den.

Hoppas att ni har det bra hemma, vi ses snart allihopa. Hoppas att ni har saknat mig:) Bjuder på några bilder från veckan som gått.

PUSS & KRAM








Vi var i Central Park en dag och hyrde en roddbåt som vi tog en tur i. Vi hade med oss champagne, jordgubbar och blåbär. LYX:)


Smörgåschef & Seaport

är lite av de ställen som jag spenderat tid på under helgen som gått. I fredags kväll var jag med Silje, MJ & Claire på den skandinaviska restaurangen "Smörgåschef" som ligger i det mycket mysiga området Meatpacking District. Vi beställde in köttbullar med potatismos och lingon, norska nycklingroulader, varm getostsallad och norsk lax på spenatbädd. Ja det viktigaste får jag ju inte glömma, Kopparbergs päroncider, smaklökarna dansade och de koreanska tjejerna var mycket nöjda med sitt första intryck av vår mat och dryck.

Tror inte att en vanlig päroncider har smakat bättre faktiskt:)

Köttbullarna, fast mammas är SÅKLART bättre.
Efter maten gick vi hem till MJ som bor i en liten lägenhet i Chelsea, hon hade köpt vin & brownies som vi festade loss på och hade mys!
I lördags tog jag mig en lång promenad på ca 55 kvarter, ner till Grand Central Terminal, därifrån tog jag tunnelbanan ner till Pier 17 där ligger nämligen Sea Port. Jag har aldrig varit där innan, det är väldigt turistigt MEN så himla mysigt. Solen sken, vinet och ölen flödande och det var helt fantastiskt! Man har fin fin utsikt över Brooklyn Bridge härifrån och det är kul att se den från en annan vinkel! När jag gick där nere så kom jag att tänka på hur glad jag är att jag åkte hit. Det är svårt att få fram såhär men den känslan när man är så totalt förstummad över något vackert och man vill spara det här ögonblicken och ha med sig det för alltid. PRECIS SÅ KÄNDE JAG I LÖRDAGS!

Mamma & jag ska definitivt åka ner hit en dag!

I dag har jag & Silje varit en sväng på Target, jag har köpt mer jordgubbs creme cheese som är bland det godast jag smakat:) Om en liten stund ska vi ge oss ut på tur här uppe på Upper East, jag ska köpa lite champagne och bjuda mammsen på i morgon när hon kommer, det är värt att fira tycker jag!! Som det ser ut nu så går planen som de ska, men håll tummarna lite till är ni snälla!

Men först ska jag läsa lite mer ur Lauren Conrads andra bok som jag köpt.

God natt på er, puss tuss

We're not in Kansas anymore...

Usch jag har varit VÄLDIGT dålig på att uppdatera men tiden springer i väg och den här veckan har jag haft en massa besök:) I måndags spenderade jag eftermiddagen med min faster Agneta och hennes väninna Malin, vi åt en god lunch och vandrade sedan 5th avenue upp och såg oss omkring. Det var jätteklibbigt väder och åskan hängde i luften men det bröt aldrig ut. Så vi gick in i var och varannan luftkonditionerad lokal för att svalka av oss lite.

I tisdags kom Dumle & Bea!! Jag satte mig med en sallad i Bryant Park för att vänta på dem...

Det var JÄTTE varmt och skönt och det var en snäll gentleman som bar fram ett bord till mig när jag skulle äta för jag fick först bara tag på en stol. De är väldigt vänliga här (oftast, nästan alla haha)...

Vi åkte ner till Century 21 efteråt och shoppade lite grann och efter det så gick vi till Brooklyn Bridge så att vi kunde säga att de hade sett några sevärdheter och inte bara shoppat haha. Jag älskar BB, den är så himla mäktig!


Vi tog oss sedan lite norr ut till Lower East Village och butiken The Dressing Room, de har vintage kläder och en bar i butiken. Vi hittade inga kläder men varsin öl fick vi i oss och den satt fint efter ganska mycket vandrande.

Till middag blev det mexikanskt på Cascabel som ligger relativt nära där jag bor, delade på en massa olika sorts tacos, guacamole osv. SMASKENS!!


När man beställer får man en pinne så sätter de upp allt på notan, det är kanske Dumle jag fått min skelögdhet ifrån haha.

På onsdagen började vi med en stärkande frukost på mitt älskade Guy & Gallard, de har ALLT (nästan) och begav oss till Macys en sväng. Dumle var helt överväldigad över storleken på det och JA det är stort. Bea & jag inledde med lite Forever 21 shopping innan dess förresten. Sedan blev det lite nya träningskläder på Macys. Resten av dagen var vi i SOHO, det är grymt där nere. De första gångerna jag var där så tyckte jag inte alls om det för då gick jag bara på Broadway och då gör man helt fel. Men ska gå några gator öster eller väster ut så hittar man det "riktiga" SOHO!

När vi såg skylten "Best mojitos north of Cuba" så var vi ju bara tvungna att testa, mojito-älskare som vi är allihopa!


Jag tog en Mango mojito...FANTASTISK! Vi ska ha mojito kväll i sommar, vi tänkte låna stugan Nicke hoppas det är ok?! :)

Vi hann även med en liten Happy Hour innan shoppingturen var över






På kvällen åt vi middag på SEA som jag skrivit om innan och efter det åkte vi upp till Times Square för att äta glass på Coldstone Creamery. Dumle tog en "Birthday cake" glass som bla innehöll en hel brownie och andra gottigheter.


Ganska nöjd?!


Bea var minst lika nöjd!

Så nu har ni fått en liten Johanna-dos igen:) I dag ska jag ner till Limelight, en gammal kyrka som de har gjort om till ett köpcenter. Det hade invigning i fredags så jag tänkte se hur det ser ut.

Den där j'vla vulkanen får inte ställa till det nu när mamma ska komma, då blir jag VANSINNIG!!! Sluta ryka NU.
Alla måste hålla sina tummar att den håller sig lugn.

VI MÅSTE ÄVEN HÅLLA ALLA TUMMAR OCH TÅR ATT HANNA MONTANA FÅR TA BORT SIN GIPS I MORGON SÅ ATT HON KAN KOMMA OCH FÖRGYLLA MIN VARDAG:)

Hur har ni det i svedala?
PUSS & KRAM



Nu var det ett tag sedan...

ni fick ngn uppdatering här från New York. Det finns lite annat att göra här i stan också:)

I torsdags var vi på en pub nära Union Square och såg en fotbollsmatch mellan Fulham och Hamburg. Det var jag, Kai, Silje och en annan tysk kille som heter Max. Matchen slutade inte som de ville men vi fick i oss några öl och hade allmänt trevligt. Efteråt gick vi till en japansk tjej som heter Hiroko, hon har en lägenhet i Chelsea och där åt vi lite god mat och hade mys. Hon har förresten världens sötaste hund (förlåt Leo)...hon heter Coco och är en Teacup Pudel.

På fredagkvällen var det dax för avskedsmiddag för Kai & Jana som åkte tillbaka till Tyskland i går. Vi var på en tysk restaurang i Soho/Little Italy och hade JÄTTE trevligt. Jag ger er ett litet bildspel på kvällen!!


Silje & Hiroko


Franska Julie som går i min klass, med den minsta ölen av alla! Men hon var glad ändå:)


Min öl var LITE större!


Det var en väldig variation på de olika ölen som alla hade.


Skål!


Max & Norton trodde tydligen inte att tjejer kan dricka öl. Haha men jag visade dem att det går visst!


En VK klassiker! Känner du igen den TP? :)

Jag sjöng så många snaps visor för dem som jag kunde komma på, det tyckte de var väldigt underhållande men de hade lite svårt att hänga med! I tunnelbanevagnen på vägen hem fick vi en liten strippshow. En medelålders kvinna, påtagligt berusad säger helt plötsligt väldigt högt "Men can take their shirt off so why can't I?" haha ja bra fråga, så har hon dragit upp sin tröja över sina bröst så de hänger där så fint. Kai blev genast spyfärdig och hon stod där med tuttarna i vädret en bra stund. Hon pratade högt och ljudligt och fler stycken tog kort på henne. Hon var säkert jättenöjd med sig själv när hon vaknade i går morse...

När hon hade gått av så sa en man som satt mittemot Kai "You're gonna have nightmares too, right?" haha, vi tyckte att det var ganska underhållande.

I går var jag och Silje på picnic i Central Park för det var kanonvarmt. Vi köpte med oss bagels, jordgubbar och vindruvor och hade lite fest! Efteråt gick vi och tog en drink innan vi trötta gick hem till våra små rum igen.

På tisdag kommer Dumle & Bea..DET SKA BLI SÅÅÅÅ KUL!!! jag ska göra ett litet tidschema för dagarna de är här så att vi är effektiva. Har hört om en klädaffär med en bar i så dit tänkte jag ta med dem. Så har Dumle ngt att pyssla med!
Ska ta det väldigt lugnt i dag, är lite krasslig, och fixa lite med allt inför att de kommer. En liten kaffe i solen ska jag nog ta mig också.

Hade ni en trevlig Valborg hemma??

PUSS på er