Måndag...igen

 
Då var det måndag igen då, helgen gar verkligen varit toppen! Men jag är inte direkt utvilad, men det är väl inte riktigt tanken här:)
 
I fredags var vi hos Sara, ganska många i hennes lilla mysiga lägenhet, innn vi drog vidare till Jane Hotel. Det är den bästa klubben hittills som jag varit på här. De spelar så bra musik så man vill aldrig gå av dansgolvet (ett mycket bra tecken).
 
Efter dansandet tyckte vi att lite mat skulle passa bra, och hoppade in på Standard Grill för en liten burgare, Irish coffee & varm choklad med rom. En mycket bra avrundning på kvällen.
Det snöade under dagen, så vi passade på att lämna ett litet avtryck på en bil också (fint motiv).
I går var det fantastiskt väder så jag tog en promenad & stannade till för lite gröt lunch på Oat Meals, ett helt underbart litet ställe på MacDougal Street som bara säljer gröt. I otroligt många olika varianter. Jag provade Pumpkin pie, men pecan nötter!!! Gotte:)
 
Har varit i skolan hela dagen, är ganska trött i huvudet men ska pallra mig bort och testa ett annat gym i närheten. Betydligt billigare än det andra.
Sov gott gullisar!
 

Ett litet träningpass!

Har bara hunnit med att äta frukost än i dag, är alltid ledig på fredagar så jag tog lite sovmorgon!
Det har gått ett bra tag sedan jag tränade nu, känns lite jobbigt med tanke på allt gott det finns att stoppa i sig här. Så jag har fått ett dagspass på ett gym här i Chelsea, som jag strax ska springa upp till för att gymma lite.
 
Det är kallt i dag också, men nästa vecka ser det ut att bli varmare!
Jag ska senare möta upp Linnea, en tjej som jag läser Mode med, för en kaffe. Och senare blir det vinkväll hos Sara innan vi ska ta oss ut på stan:)
 
Ni är trots allt några som läser här, men ingen som kommenterar. Lite skärpning!!
-Have a good one-
 

Next quarter

Här går det undan, vi har redan valt kurser inför nästa termin.
 
Jag har bara förmiddags kurser den här quartern, men får byta till nästa då nästan alla kurser jag vill läsa ligger på kvällstid. Det spelar ju egentligen ingen roll, då får man ju sovmorgon (för det gillar ju jag...haha).
I alla fall, kurserna som jag valde var Fashion & the media, Integrated Marketing Communications, Brand Management & Public Relations. Hoppas att det blir en bra mix, läser bara tre kurser nu men lika bra att välja fyra tänkte jag.
Men kan ju alltid byta om det inte blir bra.
 
I dag hade jag mitt sista quiz för veckan, i min Inköps kurs. Det kändes bra & nu är det en lång helg framför oss.
Till kvällen blir det bio, och i morgon museum och div. andra äventyr!
 
Hur har ni det hemma, händer det något? Är det varmare?
 
Här är f.ö FRUKTANSVÄRT kallt, usch, nästan som hemma:)

FASHION WEEK 2013

http://www.google.se/imgres?q=fashion+week+nyc&um=1&hl=en&sa=N&tbo=d&biw=1366&bih=673&tbm=isch&tbnid=pfl_vUkUoEgyGM:&imgrefurl=http://www.hautehemisphere.com/2012/09/watch-mercedes-benz-new-york-fashion.html&docid=fDU1tsYOCISGCM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-6-_ZaEJR26Y/UEzgwOM40AI/AAAAAAAAAnw/8TbORCpqQ1c/s1600/NYFW.png&w=379&h=359&ei=_T3_UI3AJunE0AGa7IHABw&zoom=1&iact=hc&vpx=2&vpy=110&dur=375&hovh=218&hovw=231&tx=80&ty=85&sig=116251200069760397579&page=1&tbnh=134&tbnw=138&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:0,s:0,i:81
 
Jag har fått ett Internship på Daily Front Row, under Fashion Week i februari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
Där kommer jag att jobba med Social Media, uppdatera deras Twitter, Facebook, Pinterest m.m. Det kommer även att vara flera olika event under veckan som jag ska hjälpa till på. Om jag är lycklig.........OBESKRIVLIGT!
Wish me luck
 
 
 

Empire state of mind

 
..just nu är det studier för fulla muggar här. Den här veckan har jag en inlämning av en artikel om en designer, läxor samt 2 quiz! Puh, det tar ett tag att komma in i studietempot igen. Det är ju 5! år sedan jag pluggade sist, så det tar väl lite tid att komma in i det igen.
Ni som känner mig vet ju dock att tålamod var inget som jag blev försedd med....tyvärr. Är lite för ambitiös & tar lite för allvarligt på alla uppgifter också. Men då lär man sig som mest känner jag!!
Har suttit hela eftermiddagen med Principles of Marketing som vi har ett quiz i imorgon bitti. Nu är jag dock så trött så att jag tror det får bli lite mys framför tv:n snart.
 
Helgen har redan börjar planeras, hoppas på att få återse Jane Hotel igen på fredag! Vi hade en fantastisk kväll där sist, jag, Malin & Fia.
 
Det har förresten varit ruskigt kallt i dag, vindarna blåser genom både märg & ben. FAST det är ju inget mot vad ni har i Sverige råkar jag ju veta:)
 
Kom på nu att jag har nästan varit här i en månad nu, galet vad fort tiden går!! Här kommer ett litet axplock vad som hänt under den månaden....
 

Vilken helg...

 
 
 
Det är helt underbart att ha Sandra här, i några dagar nu så har vi & Sara gjort New York på alla möjliga sätt:)
Det har shoppats, och shoppats lite till. Samt ätits såklart. Vi provade den Italienska restaurangen Gemma, som ligger i Bowery Hotel - åh herre min skapare vilken måltid. Man kan inte boka bord, så vi fick vänta lite i baren med lite parmaskinka, fikon & rödvin innan vi blev visade till vårt bord. Väl där blev det kalv, fisk & desserter. Matkoma deluxe. Men det var det värt!!
 
 
Här även blivit med Mulberry, alla tre av oss! Sandra slog till på ett par grymma boots & en väska (hon ska alltid vara värst:) Sara fick med sig ett par skor hem & jag fick med mig Effie. En fantastisk liten bakelse i Oak färg som jag ska vårda med all ömhet i världen!!!
 
I em. åker Sandra hem:( Jag är ledig för att det är Martin Luther King Day, jag kommer dock att behöva plugga då veckan bjuder på en inlämningsuppgift samt två quiz.
 
LÄNGTAR REDAN TILL NÄSTA HELG!
 

Gemma

Har precis avslutat en gudomlig middag på Gemma, Lower East Side. Matkoma deluxe, efter otrolig shopping! Nu gör vi New York woop woop

Thursday!

Hamnade på lite villovägar i går efter skolan, så jag hann inte uppdatera er något.
Var på ett möte i går, väldigt lyckat, som jag ska berätta mer om sen.
I dag kommer underbara Sandra och hälsar på mig. Stannar till måndag, det lär bli några hektiska dagar.
We love that!!!


I går slog den till...

....som en käftsmäll kom den, KÄRLEKEN. Men ni behöver inte oroa er haha, det var kärleken till New York City som dök upp igen. Jag har väntat på den lite, men den som väntar på något gott:)
 
Jag vandrade hem genom Soho & West Village i går kväll, känslan är obeskrivlig. Den här staden har så många ansikten, den är ful fast ändå vacker. Liten men ändå stor.
 
Kom precis hem, sitter och tittar på Real Housewives of Berverly Hills och myser lite:)
 
Hörde förresten något om snökaos hemma???! I går hade vi 13 grader här, betydligt kyligare i dag dock.
 
Sov gott med er.
 
 

Weekend

Vi inledde helgen med att mötas upp vid Marc Jacobsbutiken för att titta på vårens väskor. Det är ju aldrig någon bra idé haha, det finns alldeles för mycket fint. Härifrån jobbade vi oss neråt, genom hela Soho och div. butiker.
Soho en lördag är ingen toppen idé, speciellt inte om man går på Broadway. Det är folk i varenda vrå, så vi ska nog återuppta shoppingen under veckan i stället.
 
 
När vi kände oss klara med shoppingen så gick vi till Whole Food för lite charkisar & vin.
 
Kvällen avslutade vi hemma hos Johanna, där vi bara satt & pratade samt åt av våra inköp.
 
Söndagen spenderade jag först med min dator, skrev ett cv & letade Internships. Nu har jag börjar skicka i väg lite ansökningar så får vi se vad som händer. Jag har verkligen ingen uppfattning om hur svårt/lätt det kan vara att få något, så håll tummarna nu!!
 
 

Alive

 
Japp, jag lever:)
Det har kommit massa annat emellan så det har varit dåligt bloggande från min sida.
Finns på Instagram rahmjohanna där uppdaterar jag er frekvent.
 
I går kväll åt vi middag på Café Habana i Soho, herregud vad gott det är där. Ingen av de andra tjejerna hade varit där innan & alla var nöjda = nöjd guide!
 
I dag ska vi på shoppingtur, ska möta upp Sara, Johanna & Hanna om ett litet tag.
 
Sedan ska jag börja fila på ett amerikanskt CV så att jag kan leta internship!!
 
Hörs senare vänner!
 
 
 
 Tog vatten taxi till IKEA häromdagen, behövde göra några inköp till mitt rum. En mycket trevlig liten båttur på 20 minuter. Blev dock inga köttbullar, det tar vi nästa gång:)
 
 
 

Sjukdom & flytt

har tyvärr kommit emellan bloggandet.
Jag börjar äntligen känna mig piggare nu, bara lite snuva kvar men det kan jag lätt leva med efter de här dagarna.
Sitter just nu med en morgonkaffe på Starbucks och skriver ett arbete om Burberry's designer Christopher Bailey som ska skickas in snart!
Jag återkommer lite senare:)
Have a good one!

Tisdag...

 
...en sömnlös natt till ända efter att ha hostat mig igenom den. Känns inte jätte lyckat attvara sjuk nu, men det är ju bara att bita ihop.
 
Har bara två klasser i dag så de ska jag väl kunna ta mig igenom.
Ska sedan skicka iväg Malin & Fia till flyget, har haft underbara dagar med dem här!!!
 
I går tog vi en liten tur till en Jazz club här i närheten, det finns ganska många här nere i West Village. Vi hamnade på Fat Cat & lyssnade lite när de jazzade loss. Det var inte sista gången jag gick dit!!!! Super trevligt, en måndag, massa folk & skön stämning. Just the way I like it.
 
 Trevlig tisdag på er!
 
 
 
 
 
 
 

No Guggenheim...

 
är krasslig så jag hoppade över att gå till Guggenheim med M & F. Vi intog en lunch på Grand Central, deras Dining Concourse är riktigt trevlig! Åt libanesiskt i dag, vi har provat så många olika kök under de här veckorna.
Lite sugen på Etiopiskt i kväll kanske?!
Det finns ju en hel de att välja på, minst sagt.
 
Nu ska jag läsa InStyle, leta efter artikel som jag kan ta med till Fashion kursen i morgon. Sedan måste jag läsa lite marknadsföring också. Den kursen blir nog också riktigt bra tror jag,
 
Hoppade av Visual Merchandising i dag, tror att det var ett bra beslut.
 
Nu - FOKUS
 
Grötfrukost på Café Angelique häromdagen!! G O T T
 

Principles of Marketing

 
Första marknadsföringskursen i dag, grundkurs nu som jag tar för att till nästa termin kunna läsa fler Mak kurser!
 
Fia & Malin ska gå till FN, och sedan ska vi upp till Guggenheim museet för en liten rundtur. De åker hem i morgon, det blir tomt efter mina små favorit damer.
Men jag flyttar in i mitt nya rum som jag fått tag på! Ligger i Chelsea, precis bredvid Chelsea Market, toppen område!!
 
Och om drygt en vecka kommer Sandra och hälsar på....så sysslolös behöver jag nog inte vara:)
 
 
Bjuder på en bild från nyårsafton på DBGB! Nu äntligen på rätt håll:)
 
Talk to you all later!
 
 

Helgens bravader

Det har varit en hel del rännande ute på stan under helgen:) Vi spenderade lördagen i Brooklyn på Flea Market samt åt en fantastisk falafel.
På em. blev det lite vila för oss innan vi begav oss ut på nya äventyr på kvällen.
Då höll vi till i East Village på div. olika "hemliga" klubbar som finns där. En av dem är gömd i en korvbar, där går man in i ett litet telefonbås, lyfter en telefonkur och blir sedan insläppt i den hemliga baren.
Lite kul att ha varit där, det blev en liten korv sådär på lördagkvällen också:)

Tog en kvällspromenad nu och åt lite kvällsmat. Nu ska det pluggas lite!
God kväll!!

Ute på äventyr

 
Det är lite svårt att ta sig tid att skriva nu när jag har besök, det är fullt upp hela tiden:) Inte mig emot förresten!!!
 
Gårdagskvällen spenderades ute på div. barer & klubbar. Vi inledde med en liten vin & ost bricka här hemma i lägenheten.
 
Sedan tog vi oss till Phd Rooftobar där vi mötte upp Johanna & Hanna samt några bekanta till dem.
 
Nu är det dags att ge sig ut igen, Brooklyn Flea Market var stängd när vi skulle sit sist så vi tar en tur i dag istället:)
 
Hur mår ni där hemma??
 
-Grattis Bea på 30 årsdagen-
 
 
 
 

First day with classes!

I dag fanns jag på plats på skolan klockan 8.00 för min första kursstart.
Det var i Visual Merchandising, den läser jag tillsammans med min svenska buddy Johanna (varför göra det svårt?).
Kort introduktion bara på den kursen. Nästa kurs var Introduktion to the Fashion Business, FANTASTISKT inspirerande lärare Dr. A kallas hon. En riktig New Yorker, men energi som räckte till halva Manhattan. Underbar människa & den kursen kommer bli grymt kul!
 
Såhär ser Bleecker Street ut klockan 07.15, underbart innan allt vaknar till liv.
 
 
Sista kursen i dag var Merchandise planning & buying. Här kommer det att bli lite matte också, vi kommer att räkna på inköp inom olika branscher. Vårt första case kommer att bli att hitta på en egen butik, den här ska vi i fantasin färdigställa med allt från location (city + state) samt bestämma kollektioner & inköp till butiken.
Jag känner på mig att detta kommer bli bra!!
Här är jag förövrigt med min stiliga gympapåse som vi fick i går att ha papper etc i!
 
Over and out!

Back to School

 
 
Första dagen i skolan i dag, orientation (igen) hela dagen.
Har träffar flera andra svenskar, jätte gulliga!
 
Gårdagen var ganska lugn, promenerade lite. Fia & Malin besökte MoMa medan jag skaffade ett amerikanskt sim-kort m.m.
 
Åt lite middag på Grand Central & sedan somnade vi framför Olof Palme dokumentären!